Habitare 2011

Kävin eilen Habitare messuilla ja mahtuu kyllä yhden käden sormiin sieltä omat (Riikan) parhaat palani. Olihan siellä paljon enemmänkin kaikkea ihanaa, mutta ei ehkä sellaista jota ei olisi vielä nähty. Kameraa ei kuvaajalla tietenkään matkassa ollut, sillä eihän suutarin lapsellakaan niitä kenkiä ole;)

1. Ensimmäisenä on Ville Assisen Nomartille suunnittelema Herbagon yrttitarhamoduuli. Tähän ei ehkä selityksiä tarvita, geometriaa sen olla pitää! Vielä kun saataisiin tuotantoon. Minä täällä ainakin malttamattona odottelen jo pannunaluselleni kaveria tuohon keittiönpöydälle! Kuva: Minna Jones
2. Toisena mieleeni jäi Aiku designin filtit. Etenkin Tanja Kallion, Päivi Tikkasen ja Reetta Aholan luomukset. Niihin kelpaisi kietoutua tälläisena myrskyisenä syysiltana.
3. Kolmantena ihanuutena mainittakoon Trash Design osasto kokonaisuutenaan ja sieltä kotiini noukkisin Lassi Alestalon Halkotelineen. Siinä on sellaista meikäläiseen uppoavaa rouheutta joka on pakattu tyylikkäästi valkoiseen.
4. Neljänneksi kotiini kiikuttaisin Lahden muotoiluinstituutin alueelta löytyvän Jaakko Hyvärisen suunnitteleman Stixstix valaisimen sekä Dima Kaartisen Inffi-valaisimen.
5. Viidenneksi mieleeni nousi Saaga. Laura Koskelan, Heidi Ollikaisen ja Liisa Karppisen Kehto/Keinu/Istuin. Tuote joka muuntuu sopivaksi kulloiseenkin elämäntilanteeseen. Kuva: Minna Jones

6. Ja lopuksi erityiskunniamaininta vielä Lapponia House Oy:lle. He esittelivät Habitaressa uuden pientaloissa käytettävän CLT-rakenteen, joka mahdollistaa energiatehokkaan ja nopean rakentamisen. Ensimmäinen LAPPONIA CLT -talo on messuilla oleva Minitalo. Se on aivan uudenlainen puutalokonsepti, jossa hiilijalanjälki ja energiankulutus on minimoitu. Ei muuta kuin männiköistä tonttia etsimään! Tässä olisi luultavasti meidän perheelle juurkin sopiva talo jos uuteen muuttettaisiin. Lapponia house Oy:lla on myös Allergia-ja Astmaliiton Allergiatunnus.


There is now Finish furniture and interior Habitare 2011 exhibition.  Here are few of my favourites from there. Links are in the finnish text.

-r-

6 kommenttia:

 1. Tuost talost mie tykkään. Halkotelinekin on kiva. Jää habitare tällä(kin) kertaa väliin. Kiva lukea muiden löydöistä.

  VastaaPoista
 2. Tuo Lapponia-talo oli aivan fantastinen.

  VastaaPoista
 3. Nuo viltit ovat ihania! Yksi niistä on tätini suunnittelema :)

  VastaaPoista
 4. Messujen Ahead!-osasto oli mahtava kokemus. Saaga:n suunnittelijat kiittää tunnustuksesta!

  VastaaPoista
 5. Liisaannukka: Eipä kestä! Tuote oli hieno:) -riikka-

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä koosteesta, itse en päässy paikalle :/ Mutta en vissiin hirveesti missannutkaan.

  VastaaPoista