100 000


Aivan mahtava määrä jo kävijöitä sivuillamme, vaikka blogi on ollut pystyssä vasta kaksi kuukautta. Eikö siis olisikin arvonnan paikka! Palkintona on Ric-tiskirätti sekä yllätyspalkinto Värivaihtoehtoja on monia. Voittaja saa valita ylläolevista väreistä. Osallistumaan pääset kun jätät puumerkkisi kommenttiboxiin pikku vinkin kera:) Tahtoisimmekin sinun nyt hiukan auttavan meitä kiireen keskellä ja kertovan juuri sinun suosikki road trip piipahdus paikkasi. Se voi olla hyvä kahvila, sisustusliike, majoituspaikka, kirpputori tai vaikka järvenranta! Erityisen kiinnostuneita olemme pienten paikkakuntien kivoista ja persoonallisista pikkuputiikeista. Listataan sitten kilpailun loputtua parhaat palat blogimme road trip osioon! Nyt kaikki osallistumaan, toivotaan että ensikesän mökkireissulla monella olisi monta uutta paikkaa tutustuttavana matkanvarrella! Kilpailu päättyy perjantaina 1.4.2011 klo 22. Onnea kisaan!

We have now over 100 000 cliks to our site! So it´s time for competition! Winner gets to choose  one of those four different Ric-dishclothes and one nice suprise! If you live in Finland we hope you could help us and tell your special road trip place! It can be anything. For example fleamarket, decoration store, cafe or  nice beach. Or if you have never been to Finland, please tell us your favourite decoration ect. shop in web! We make a list of best places to road trip section in our blog! Lottery ends in friday 1.4.2011 klock 22.00. Goog luck! 








  

110 kommenttia:

  1. Anonyymi3/26/2011

    Iso osa noista klikkauksista on lähtöisin minun hiirestäni, kun olen odottanut luvattua kuukauden koti-esittelyä! Blogi on ihana ja nuo kaksi jo esiteltyä kotia on sen tähän asti parasta antia. Inspiroivat ajatuksia niin, että sukat pyörivät jaloissa.

    Lisää koteja!!

    VastaaPoista
  2. Jesh, olen mukana!

    Vinkkini on Varsinais-Suomesta, Liedosta löytyvä vanhan tavaran liike, joka löytyy osoitteesta: Kievarintie 2. Sijaintina aivan Hämeentien vieressä, kun kulkee Turusta Hämeenlinnaan. Vaatteita, huonekaluja, tekstiilejä, astioita, ihan mitä vain. Aika edulliset hinnat ja kauniisti aseteltuina.

    {Muutama kuva paikasta: http://outoorava.blogspot.com/2010/03/ryhmassa-on-voimaa-myos-asettelussa.html}

    VastaaPoista
  3. tampereella ankaran shoppailukierroksen lopuksi on tietysti poikettava pyynikin näkötornilla munkkikahvilla!

    VastaaPoista
  4. Anonyymi3/26/2011

    Kahvila Kaneli Kuopiossa!Vanhoilla huonekaluilla sisustettu kahvila, jossa jazz-musiikki ja vastaleivotun pullan tuoksu luovat viihtyisän ympäristön istuskeluun Kuopion torin laidalla. Olisinpa päässyt eilen..25.3 Kanelissa esiintyi Fado laulaja Anita De Coteau!

    Kahvila Kaneli
    Kauppakatu 22
    70100 Kuopio
    040 8358187

    -Hanna-

    VastaaPoista
  5. Anonyymi3/26/2011

    Kiitos mahtavasta blogista!
    Minun vinkkini löytyy Kuopiosta, osoitteesta Puijonkatu 12. Se on Daiga Daiga Duu -kauppa!

    Julia

    VastaaPoista
  6. Kesällä kannattaa poiketa Somerniemen kesätorilla. Siellä voi tehdä hienoja löytöjä, esim. vanhaa designlasia, Arabian astioita.

    http://www.somero.fi/tutustusomeroon/matkailijansomero/vakiintuneettapahtumat/somerniemenkesatori/

    VastaaPoista
  7. Hello! I'm french and I have never been to FInland, but I love Sweden and scandinavian design. Muuto, Marimekko and Ilmari Tapiovaara are my 3 best favorit finnish design. I love also this blog : http://jujubook.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Kesällä kannattaa poiketa Somerniemen kesätorilla. Siellä voi tehdä hienoja löytöjä, myynnissä on mm. vanhaa designlasia ja Arabian astioita.

    http://www.somero.fi/tutustusomeroon/matkailijansomero/vakiintuneettapahtumat/somerniemenkesatori/

    VastaaPoista
  9. Osallistun arvontaan! Trippitippini on suuri kirppari Parasilla, lossireitin varrella. En muista nimeä, mutta sijaitsee saaristoon päin mentäessä tien oikealla puolella ja näkyy hyvin. Paljon mielenkiintoista retrotavaraa, huonekaluja yms. Plussana tosi kiva myyjä!

    VastaaPoista
  10. i know it's a foreigner in finland cliché, but café regatta near toivo kuulan puisto in Helsinki is the cutest thing.

    what i specially like about it is this painting: http://www.flickr.com/photos/cloudpilot/3752608635/

    VastaaPoista
  11. Minä lähden leikkiin mukaan tällä vinkillä: Rovaniemi, ja erityisesti Kahvila Kauppayhtiö! Samoilta nurkilta löytyy kaksikin kivaa kirpputoria. (http://www.youtube.com/user/Kauppayhtio#p/a/u/1/OSb7kVYP01M)

    VastaaPoista
  12. Hei!!

    Täällä myös suuresti odotettu ja kehuttu koti-esittelyjä.Niitä useammin.
    Tulee mieleen liikkeistä vaikkapa Järvenpään osto-ja myyntiliike. Siellä monenikäistä ja näköistä tavaraa,huonekaluja...

    VastaaPoista
  13. Anonyymi3/26/2011

    Justiina osallistuu!

    Opiskelijatyttösenä olen kirppareiden kanta-asiakas ja kehotankin ihmisiä tutustumaan Oulun paljekirppikseen. Suuri ja tavaraa täynnänsä! :)

    VastaaPoista
  14. Anonyymi3/26/2011

    Ihanaihana blogi!
    Haluan harmaan :)

    T:Tii

    VastaaPoista
  15. Vinkki Nummi-Pusulasta:
    http://www.kasvihuoneilmio.fi/kauppa/

    Aivan timattista tavaraa kaikkeen tarpeeseen. Ja haluun.

    VastaaPoista
  16. Minäkin mukana! :) Vinkkinä sanon Oulun kauppatorilla olevat aittaputiikit! :)

    VastaaPoista
  17. pöllö3/26/2011

    Tampereella Vohvelikahvila Ojakadulla. Voi olla että aika kultaa muistot, mutta vuosia sitten asuessani Tampereella kävin ahkeraan ja nykyäänkin vohveleita kaipailen aatoksissani!

    VastaaPoista
  18. Olen vakilukija, aivan mahtava blogi teillä :)

    Vinkkaisin kaikkia pysähtymään Keski-Suomessa Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä ja desingpuodissa Wanha Paja. Puodissa on "pienten" tekijöiden tuotteita sekä Puttipajan myymälä (myös outlet-osasto)-

    Kannattaa piipahtaa, jos olet matkustamassa pääkaupunkiseudulta pohjoiseen tai itä-länsi-akselilla :)

    http://www.puttipaja.fi/fin/yhteystiedot/?id=54
    http://www.panda.fi/#/yritys/tehtaanmyymala/

    VastaaPoista
  19. Nettisivut puhukoon puolestaan! http://www.krookila.fi/component/option,com_virtuemart/Itemid,33/

    VastaaPoista
  20. Anonyymi3/26/2011

    osallistun arvontaan.vihree olis kiva.
    löytyy monia hyviä paikkoja missä kannattaa poiketa.
    kangasalalla marjamäen pajutila
    hämeenkyrössä antiikkikahvila pehtoori
    kankaanpäässä homeperry
    jämsässä witikkalan kartano
    tässä muutama esimerkki
    kaikille löytyy myös kotisivut
    -kikke-

    VastaaPoista
  21. Osallistun!

    Helsingissä vieraillessa suosittelen pysähtymään Cafe Regatassa, joka sijaitsee meren rannalla Töölössä. Ihana pieni punainen tupa, josta saa aina tuoretta pullaa sekä kahvia. Palvelu on ystävällistä, ja maksaa voi seuraavallakin kerralla mikäli mukana ei ole tarpeeksi käteistä :)

    VastaaPoista
  22. Mukana ollaan! tää oululainen opiskelija on joutunut kiertään kaikki ihanat kaupat kaukaa täällä päin Suomea ettei varmasti sorru mihinkään. Ihana kahvila oulussa on esimerkiksi bisketti rotuaarilla, kirppiksistä parhain on paljekirppis. Se on vain niin iso ja aina löytyy jotain :)

    -iitres

    VastaaPoista
  23. I visited Finland in 1997 while doing my design studies. We saw Turku, Helsinki and lots of design companies like fiskars, nokia, iittala,....

    And of course, I like to participate!

    VastaaPoista
  24. One of the places that inspires me the most is Artfactory Malakta in Maalahti. The café/second hand/art store is open during summer, and during winter (as well as summer)they arrange all kinds of events, from music like full moon dance, movie days to re-do and re-make evenings. Malakta is founded by Maja Granstubb and her husband Jukka Rajala-Granstubb and they are the most kind spirited and creative persons I know. More info: malakta.fi

    Sofie
    flj-secondhand.blogspot.com

    VastaaPoista
  25. En tiedä onko Kasvihuoneilmiö jo sellaista peruskauraa, että kaikki sen tietävät, mutta jos joku ei ole vielä tutustunut, niin suosittelen poikkeamaan! Kyseessä on siis eräänlainen sisustavaraliike, antiikkiliikkeen ja kirpparin välimaastossa, tosi jännää tavaraa. Sijaitsee vanhassa kasvihuoneessa Nummi-Pusulassa. Ja roadtripin kannalta on kätevää, että tänne pääsee vain pienellä poikkeamalla E18-tieltä Kahvila/ravintola löytyy myös. Ja tuo miljöö on todella hämmentävän viehättävä.

    VastaaPoista
  26. Osallistun arvontaan. Minusta poikkeamisen arvoinen paikka on Puijon torni. Siitä tykkää koko perhe, jos ei ole korkeanpaikan kammoa :D

    Kotiesittelyjä odottaessa.

    VastaaPoista
  27. Vinkki paikkani olisi kesällä http://www.fiskarsvillage.fi/

    Keltainen olisi minun valintani voittoni kunniaksi.. :)

    VastaaPoista
  28. Anonyymi3/26/2011

    hello! i discovered your blog a few months ago and i like it a lot. i live in russia and go to finland quite often as it is one of my favorite countries. for this competition, i would like to tell you about a great little place in finland's southernmost town of hanko called VILLA ORMAN. it's a cosy cafe with homemade cakes, a design shop, and an antique book shop in one. i absolutely love that place. it's in a traditional wooden building right by the baltic sea and is open all year round, even in the winter!

    aleksandr, moscow
    alexsizikov (at )yahoo.com

    VastaaPoista
  29. Minäkin suosittelen Oulun paljekirppistä! Tulee käytyä melkein viikottain siellä :)

    VastaaPoista
  30. Ihana arvonta!

    Suosittelen piipahtamaan Koiramäen pajutallissa Tuusulassa. Pullantuoksuinen myymälä ja ihania sisustus tuotteita ihanassa ympäristössä. http://www.koiramaenpajutalli.fi/index.html

    VastaaPoista
  31. Osallistutaan!

    Vinkkinä Mikkelissä Tertin kartano on minusta kivempi kuin lähellä sijaitseva Kenkävero. Tertin kartanossa on tosi hyvä lounaspöytä sekä kivat aittamyymälät.

    Kahvilavinkkinä Haminassa oleva Huovilan konditoria, josta saa ihanat leivonnaiset edullisesti ja jossa on tunnelmalliset istumapaikat kahvilan perällä.

    VastaaPoista
  32. Utön saarella on vaikka mitä kiinnostavaa :)

    VastaaPoista
  33. Hei, Hämeenlinnasta löytyy aivan ihana Lahja&Sisustus Onni, kävelykatu Reskalta, osoitteesta Raatihuoneenkatu 29.
    Aivan ihana arvonta on kyllä käynnissä ja ihka ekan ric rievun olen ostanut joskus juurikin Onnista :). Mielelläni mukana siis!

    VastaaPoista
  34. Mukana ollaan! Vierailuvinkkinä Raumalla sijaitseva Lumo-lähiruokakauppa sekä tietenkin ihanaakin ihanampi Busstop, jossa ihana Tuija palvelee asiakkaita aina iloisesti! Raumalla sekin helmi siis!

    VastaaPoista
  35. osallistutaan ja vinkataan äänekoskella sijaitsevasta antiikki & verhoiluliike idefixistä. idefix hoitaa verhoiluhommat, kunnostaa vanhoja kalusteita, myy antiikkiaarteita ja vähän uudempaakin sisustus- ja lahjatavaraa. ja ihan nelostien vieressä! :)

    VastaaPoista
  36. Anonyymi3/26/2011

    Mikkelin helmi on Tateljee, suurelta yleisöltä piilossa säilynyt, vanhan sekatavarakaupan jäämistöstä ja muusta kauniista tavarasta koottu putiikki. Kaupanteko on edelleen paperipussin rahinaa ja kassakoneen kilahtelua. Kannattaa varmistaa aukiolo etukäteen.

    Tateljee
    Tykkimiehenkatu 6, Mikkeli
    0505400947

    - Heli

    VastaaPoista
  37. Tässä tulee vinkkejä Hankoniemen retkelle. Hankoniementieltä kannattaa poiketa pienemmälle tielle Lappohjan suntaan. Kesällä kannattaa pysähtyä siihen mihin muutkin tienposkessa ja poiketa uimaan suomalaisittain melko pitkälle hiekkarannalle. Seuraava pysähdys on suotavaa suorittaa Högholmenin luontopolulla sen jälkeen kun on ensin kääntynyt Koverharin ruosteisen ruman tehtaan kohdalta kohti Tvärminneä. Tämän jälkeen ei tarvitse käydä enää kuin Neljän Tuulen Tuvassa kahvileivoksilla ennen varsinaista Hankoa. Kiteytettynä vinkkini on meri, koe se!

    VastaaPoista
  38. Turussa kahvila Bossaliina on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Suosittelen lämpimästi myös kulttuuripääkaupungin Kulma 2011 -kahvilaa Aurajoen rannassa.

    VastaaPoista
  39. I love Nudge a conceptual store opened recently in the center of the city: www.nudge.fi.

    And if we talk about coffee the best one in the city (at least for me) it's in Gran Delicato in Kalevankatu 34

    VastaaPoista
  40. Salossa kesäisin iltatori joka torstai-ilta. Kymmenittäin vanhan tavaran myyjiä.

    Samalla reissulla Kuiron pieni ruutulattiainen kahvila, jossa kääritään tuoreet leivät paperiin ja myydään ihania munkkeja aprikoosihillotäytteellä.

    VastaaPoista
  41. Nuuksio National Park is one of my favorites destination for a road trip, although getting out of the car is going to get you the most out of the experience naturally! Take a late Summer's night, pack some friends in the car and watch the fireflies dance! :)

    VastaaPoista
  42. I love your blog! I look forward to visiting Finland someday!

    In the meantime, my favorite websites for home goods are:

    Brook Farm General Store: http://www.brookfarmgeneralstore.com/categories/See-All/

    and neest: http://www.neest.fr/index.php?id_lang=1

    VastaaPoista
  43. Oulussa kannattaa ehdottomasti käydä Ravintola Puistolassa. Bistron burgeria ei voita mikään! Kellarissa olevat vessat ovat myös ehdottomasti näkemisen arvoiset.

    Kivoja juttuja on ollut, mutta kotiesittelyjä täälläkin odotellaan.

    Ja jos onni suosii, keltainen olisi minun värini :-)

    VastaaPoista
  44. Mukana!
    Ja paras rantakahvila (mikä mieleen tulee) ympäri vuoden on ihan täällä Espoossa, Haukilahdessa. Cafe Mellsten - käykää!

    VastaaPoista
  45. Anonyymi3/27/2011

    Mukana myös!
    Minäkin suosittelen lämpimästi Kuopiossa kahvila Kanelia.

    meria

    VastaaPoista
  46. Minun suosikkini on Kahvila Runo Tampereella. Se sijaitsee täälläkin mainutun Vohvelikahvilan naapurissa.

    VastaaPoista
  47. Helsingissä suosittelen käymään Kivinokassa, pyörällä paikan päälle, kahvilasta munkkikahvit. Kesällä ihan mahtava paikka.

    http://www.kivinokka.fi/

    VastaaPoista
  48. Anonyymi3/27/2011

    Rovaniemellä Varastotien kirppis on löytöjen aarreaitta.

    VastaaPoista
  49. Tampereella ehdottomasti Vohvelikahvila Ojakadulla ja Pyynikin näkötornin munkkikahveita ei mikään voita.

    VastaaPoista
  50. Wonderful!
    My favourite roadtrip would be to a huge water filled quarry somewhere in the woods outside of Vaasa. You have to park the car by the road and then walk on a small path before you get to it.
    It's a very beautiful place, also a bit scary.. :)

    VastaaPoista
  51. Osallistun ja suosittelen kovasti Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevaa Majurska kahvilaa.Olin siellä itse tetissä ja varsinkin makeat piirakat olivat aivan taivaallisen makuisia.
    www.majurska.com

    VastaaPoista
  52. Odotan oikeita koteja kieli pitkällä ja osallistuna sillä välin mielelläni arvontaan.

    Rautalammilla on Kenkäkauppa Valosuo, jossa sopivalla pärstäkertoimella ja suoraan kysymällä saa sovittaa takahuoneessa piiloteltuja kenkälaatikoissaan koskemattomina odottavia vanhoja kenkiä ja saappaita. Niitä ei saa itse valita, vaan kauppias itse tuo sovitettavaksi juuri SINULLE sopivimmat. Kenkiä ei ole hinnoiteltu, vaan kautta rantain tiedustellen hinnasta voi neuvotella ja saattaa olla, että ulos lähtiessäsi sinulla onkin yhden kenkäparin sijaan mukana kahdet saappaat ja kahdet kengät 60-70-luvuilta, niinkuin minulle kävi. Jännittävimpiä ostoskokemuksia eläissäni. Ei sovi henkselinpaukuttelijoille, sillä olen kuullut kauppiaan passittaneen leuhkan asiakkaan tyhjin käsin ulos :)

    VastaaPoista
  53. Hei, Omat vinkkini löytyvät Pirkanmaalta:
    Tampeella ehdottomasti Tammelantori aurinkoisena viikonloppu aamuna; tuoreita kalaruokia, mansikoita ja kahvia sekä pöydät täynnä kaikenlaista käsintehtyä ja kirpputori tavaraa.
    Kangasalla Vehoniemen automuseo mistä saa emännän leipomaa herkullista valkosuklaakakkua ja vieressä näkötorni josta näkee yhtä aikaa Roineen ja Längelmäveden. (ps. Ostin kirpputorilta vuoden 1952 British Airwaysin tuottaman maailman matkailu kirjan jossa Suomen kohdalle oli nähtäyyksistä lueteltu muutama Eteläinen kaupunki, Rovaniemi sekä Vehoniemi.)

    Jos saisin, niin haluaisin keltaisen piristyksen keittiööni :)

    VastaaPoista
  54. Anonyymi3/27/2011

    Joensuussa kannattaa suunnata Taitokortteliin. Pihapiirissä sepän paja, Valkoinen tila-sisustustavaraliike ja Taitoshop. Vanhan puutalon huoneissa pieniä puoteja, kahvila, divari jne. Ihana tunnelma!

    t. henhi

    VastaaPoista
  55. Lahdesta ehdottomasti kannattaa kurkistaa Aleksanterinkadun ja Karjalankadun risteyksestä alkavat putiikit! Vanhan Tavaran Puoti Onnen Päivät ja Aika vanha tien toisella puolella..Samaiselta kadulta löytyy myös mainio maustemesta http://www.maustemesta.fi herkkuineen ja Kellarikirppis yhden talon alakerrasta..

    VastaaPoista
  56. Kuumana kesäpäivänä ei mikään ole parempaa kuin pulahtaa Ylivieskan Kettukallion kristallinkirkkaisiin vesiin. :) Sieltä löytyy luonnon omia hyppytorneja aina kymmeneen metriin asti.

    VastaaPoista
  57. Anonyymi3/27/2011

    Haminassa kuuluu käydä tunnelmoimassa Kauppiaantalon museossa ja jatkaa sen jälkeen siinä vieressä rakennuspuodissa.

    t. RiikkaKP

    VastaaPoista
  58. Halvalla hyvää ja viihtyisästi. Suosittelen poikkeamaan McDonaldsin designkonsepti-ravintoloissa Helsingin Vallillassa ja Espoon Niittykummussa. i'm loving it!

    VastaaPoista
  59. HEI
    my favourite road trip was from Helsinki to the Arctic circle. we drove our Volkswagen T3 Transporter all the way to Kemijärvi... It was winter 2009, and it was around -15 C.
    Along the way we met many reindeer, and we stopped to enjoy the views. Being winter it was one of the most memorable road-trips ever!

    VastaaPoista
  60. i hope one day i will get to visit Finland!
    love your blog!

    VastaaPoista
  61. Anonyymi3/27/2011

    Ihana blogi jonka parasta antia inspiroivat kodit. Kesäkohteeksi hehkutan Rauman Lumoa ja Busstoppia kuten nim.Veera aiemmin ja sen lisäksi ehdottomasti visiittiä Rauman saaristossa Kylmäpihlajan majakalla www.kylmapihlaja.com, jonne kulkee kesäaikaan reittialus ja paikanpäällä voi yöpyä tai nauttia iki-ihanista ravintolan ja kahvilan lähi-/saaristolaisherkuista mahtavissa maisemissa.
    -Leena

    VastaaPoista
  62. Hip hei!

    Blogi on mukavan pirteä, tuore ja rento - kerrassaan mainio siis.

    Tampereella kannattaa poiketa Onkiniemessä sijaitsevassa kahvilassa:
    Bistro Pannu & Huone (Haarlankatu 1, 33230 TAMPERE).
    Samassa rakennuksessa on seinän takana ihanan tunnelmallinen Putiikki Rannalla http://www.putiikkirannalla.fi/)
    - kaksi kärpästä samalla iskulla siis.

    VastaaPoista
  63. LiisaA3/28/2011

    Suosittelen kirpputoria Turun Itäharjun Rautakadulla. Täältä löytää erityisesti hienoja vanhempia huonekaluja. Hinnat vaihtelevat, koska ihmiset hinnoittelevat ne itse. Mutta todellisia löytöjä olen tehnyt!

    Ja kahvila/ravintola/baari Bossalinaa Turun Maariankadulla suosittelen minäkin.

    VastaaPoista
  64. Ihastuttava blogi. Erityisesti kotiesittelyt ovat mieleeni.

    Vinkkaisin tutustumaan Oulun Asemakadulla sijaitsevaan Pikku-Liinuun. En ole itsekään paikkaan päässyt vielä verkkosivuja paremmin tutustumaan, kun asun eteläisessä Suomessa, mutta tuttavapiiri on kehunut paikkaa lämpimästi.

    VastaaPoista
  65. Anonyymi3/28/2011

    Farmorscafe Kemiössä
    www.farmorscafe.fi
    Suosittelen lämpimästi!
    Taija

    VastaaPoista
  66. Hämeenlinnan suunnalla ajaessa kannattaa poiketa Metsäkylässä! http://www.metsankylannavetta.fi/ Siinä lähellä on myös Aulangon mahtavat ulkoilumaastot ja historialliset nähtävyydet.

    Jos voittaisin, niin toivoisin kovasti tuota harmaansävyistä itselleni!

    VastaaPoista
  67. Moikka,

    Om tämä niin ihana blogi. Paljon uusia ihania ideoita sisustukseen. Kiitokset siitä. Rakastan vanhoja Arabian kuppeja ja niiden metsästykseen on auttanut Riihikosken Kolme Kolikkoa. Aivan mahtava vanhaintavarainkauppa =)

    Piimätie 57, 21870 Riihikoski

    ja mukana tietysti ihanassa blogiarvonnassa.

    Suvi

    VastaaPoista
  68. Blogin parasta antia on tähän anti ollut mielestäni nuo kodit, on niin mukava nähdä hienoja, viimeisen päälle laitettuja ja kuvattuja koteja! Kiitos niistä!

    Noista vinkeistä en nyt osaa sanoa mitään tähän hätään, kahviloita ja pikkuputiikkeja on niin paljon että ihan huimaa ja kaikki haluaisin tietysti kiertää! Kiva saada jonkinlainen lista lukijoiden suosikeista! Porvoo voisi olla sellainen paikka josta pieniä putiikkeja ja kahviloita löytyy ainakin pilvin pimein!!

    Keltaisen liinan ottaisin jos tuon arvonnan voittaisin!:), se jos joka piristäisi tätä kotia!

    VastaaPoista
  69. Jyväskylän Alvar Aalto-museo sijaitsee samaisen heppelin suunnittelemassa rakennuksessa keskustan tuntumassa. Lapsetkin tykkäs. Lisäksi alakerran putiikissa töissä ihan mahottoman mukava täti!

    VastaaPoista
  70. Anonyymi3/28/2011

    Jyväskylän Naissaari on kaunis paikka ainakin talvella - ja luultavasti vielä kauniimpi kesällä. Siellä kannattaa vierailla! Se on helposti nelostien varrella.

    -Nonna

    VastaaPoista
  71. Cafe Art Turun jokirannassa. Parasta kahvia ainakin Turussa... Ja samalla kannattaa käydä myös vieressä Turun kaupunginkirjastossa, kiinnostava julkinen tila designin ystäville!

    VastaaPoista
  72. Anonyymi3/28/2011

    Hei!

    Bloginne on aina päivän pelastus, kun jotain uutta on ilmestynyt :)

    Suosittelen käymään hienona kesäkaupunkina tunnetussa Savonlinnassa.
    Sinne on tulossa viiden nuoren naisen perustama Kesäkahvila Krumeluu joka avataan kesäkuun alussa ja on auki elokuun loppuun aamusta iltaan.
    Sijaitsee Puistokatu 5:ssä (vanha kivitalo). Kahvilan blogi on tulossa..

    Tarjolla on kulttuuria (AMK:n taidenäyttely, käsitöitä mm. miesten vanhoista kauluspaidoista tehtyjä lasten mekkoja ja matonkuteista koreja mattoja yms.), elävää musiikkia sekä tuoreita leivonnaisia suolaista ja makeaa.

    Kahvilassa ideana on kierrätys ja ekologinen ajattelu. Kirpputorin antimista kalustoa sekä muita yksityiskohtia.

    Vieressä on myös TaitoShop, Savonlinnan kävelysilta, satama/tori sekä vähän etäänpänä Olavinlinna.

    Myöskin Savonlinnasta n.30km Punkaharjulla lomakohteet Lusto, Retretti ja Valtionhotelli ovat hienoja nähtävyyksiä!

    T. Anniina

    VastaaPoista
  73. Tampereella on Tuomiokirkonkadulla lähinnä pukeutumiseen erikoistunut, ihana Forget-Me-Not.

    http://www.forgetmenot.fi/index.html

    VastaaPoista
  74. daiga daiga duu-putiikki kuopiossa!

    VastaaPoista
  75. Vinkki Hämeenlinnan suunnalta:

    Kahvila Leivintupa
    Ilamontie 5
    13900 Pekola
    -> täältä saa ihania suolaisia ja makeita pannukakkuja!

    Metsänkylän Navetta
    Metsänkyläntie 14
    13900 Pekola
    -> täällä on kiva pistäytyä vanhoja tavaroita haalimassa ja alpakoita ihastelemassa.

    VastaaPoista
  76. Anonyymi3/28/2011

    Mäkin liputan Kuopion Daiga Daiga Duu-liikettä!

    Haluaisin myös nähdä paaaaljon yksityisten henkilöiden koteja, koska ne ovat kaikkein mielenkiintoisimpia.

    - Ännä

    VastaaPoista
  77. Anonyymi3/28/2011

    Muiden kommentteja en lukenut, mutta Kokkolassa on aivan hurmaava Vohvelikahvila kesäisin museomiljöössä. Toinen kokemisen arvoinen paikka on SkönaClara nimeä kantava vaateliike, jonka hurmaavaa omistajaa ei voi koskaan liikaa kehua.

    Sofia

    VastaaPoista
  78. I wish I had been to Finland, but sadly no. My boyfriend is from Norway and we hope to see Finland on a visit sometime! In the meantime, here in the US, I get my Scandinavian fix from Huset-shop.com, I wish I could afford everything there!!

    Thank you so much for providing such a great blog and showing us all the beautiful homes! It's a great daily read!!

    VastaaPoista
  79. Koteja täälläkin odotetaan mielenkiinnolla!!!

    Taitaa Eepee olla aika heikoilla edustuksilla! ;) Pää lyö tyhjää mutta sanompa että Veneskoskella on huippu uimaranta, pohja/tai/lähdevesilampi jossa kirkas vesi, kalliot osin rajaamassa ja toimittaa hyppytornin virkaa, upea paikka! Toinen kesän ehdoton paikka on power park jo ihan sen viihtyisyyden takia, huvipuiston ympäristö on upeasti viimeistelty ja nähtävää riittää vaikka ei laitteisiin menisikään. Yksi minne aiomme suunnata tänä vuonna on Maailman Raitti Peräseinäjoella http://www.siirtolaismuseo.fi/

    VastaaPoista
  80. Ihana, inspiroiva blogi!! Vinkkinä Polte pajamyymälä Kajaanissa (Sammonkatu 7), jossa tarjolla kainuulaisten käsityöläisten (myös minun :)) tuotteita. Oma pieni blogiputiikkini osoitteessa http://kujeshop.blogspot.com, tervetuloa tutustumaan!

    VastaaPoista
  81. Anonyymi3/29/2011

    Suosittelen Lahden satama-aluetta. Miljööstä löytyvät mm. vanhassa asemarakennuksessa sijaitseva Karirannan kahvila herkullisine leivonnaisineen, pieni käsityökauppa, arkkitehtuuristaan tunnettu Sibeliustalo, Pro Puu - taidegalleria & myymälä sekä tietysti itse Vesijärvi laivoineen ja majakoineen.
    - Anna

    VastaaPoista
  82. Joensuun Taitokortteli kannattaa lisätä roadtrip-kohteiden listalle. Harvassa paikassa saa yhdellä käynnillä nautiskella taiteesta, käsityöstä, pikkuputiikeista ja herkkupullasta! www.taitokortteli.fi

    - Outi

    VastaaPoista
  83. Anonyymi3/29/2011

    Kokkolan suntinsuun leirintäalue,kivasti nurmialuetta,hiekkarantaa ja leikkipaikka lapsille!myös laivalla pääsee retkelle hienolle tankar-saarelle.Kesän asuntomessut kyllä siellä joten voi olla tukossa kesällä:)

    Vattajan rantahietikot lohtajalla,luonnontilassa hiekkarantaa monia kilometrejä...
    -J

    VastaaPoista
  84. Kiitos tästä ihanasta blogista! Sastamalan Sammaljoelta löytyy Woodplanet -niminen yritys, ja yrittäjän verstas itsessään on jo melkoinen nähtävyys. Tuotteina mm. puisia buutseja!

    VastaaPoista
  85. Taipalsaaren Röytyn pihapiirissä on paljon nähtävää, kahvila ravintola ja muutama pikku puoti.

    VastaaPoista
  86. Omaa täytyy mainostaa ;) Elikkäs konkreettista puotia ei just nyt ole, oli reilun vuoden Munkkisaaressa Helsingissä, mutta tällähetkellä puotimme sähköisessä muodossa osoitteessa www.urbananimal.fi . Sieltä löytyy vintagea, nuorten suunnittelijoiden tekeleitä, lapsille ja aikuisille.
    Toinen käymisen arvoinen paikka Helsingissä on Grape Station Hämeenkadulla, Kalliossa :)

    VastaaPoista
  87. Tätä blogia toki seurailen kovasti :) Ihana piristys, ja aivan ihania kuvia :) Mirjan blogin kautta tänne eksyin :)

    Vinkkini ihanasta paikasta on Lumijoella, Varjakan satamassa sijaitseva kahvila, joka on tehty Hailuoto nimisen laivan ruumaan. Kaunis paikka, kaunistakin kauniimmalla paikalla, uintimahdollisuus, kota, leikkipuisto, satama ja kalahalli. Suosittelen tutustumaan :)

    VastaaPoista
  88. meinasin masentua. monta vinkkiä tuli eka mieleen ennen kuin tajusin että kaikkihan on lopettanu. :( pienillä paikkakunnilla ei pysy hengissä helposti, varsinkaan pohjoisessa.
    Oulussa suosittelen käymään yliopiston arkkitehtiosaston tiloissa, pieni pihapiiri sisältää uskomattoman monta eri vuosikymmentä. Oulusta suosittelen tietty myös Kauppaa, Kofeiinikomppaniaa ja NonBoutiquea. Huonekaluistani 75 % on Sinisestä Pysäkistä.

    VastaaPoista
  89. Heps, mäkin oon mukana arvonnassa. RTF on ihana, värikäs ja piristävä blogi! Tuote-esittelyt on kivoja, mut koteja odotan eniten.
    Espoossa kannattaa poiketa Akseli-kirpputorille sekä lähellä sijaitsevaan Lafkan-lastenvaate/tarvikekirpparille (Kauniaisissa).

    VastaaPoista
  90. Mukana ollaan!

    RTF on ihana, raikas ja värikäs blogipiristys. Tykkään tuote-kuvauksista mut kotivierailuja odotan eniten.

    Espoossa kannattaa käydä Akseli -kirppiksellä ja Kauniaisten puolella Lafkan -lastenvaate/tarvikekirpparilla.

    VastaaPoista
  91. Mukana arvonnassa ollaan. Keltainen rätti on ihanan raikas. Pohjoisessa Palosaaren Päivikin ravintolat ovat persoonallisesti sisustettuja.

    VastaaPoista
  92. Anonyymi3/30/2011

    Tampereella käydessä kannattaa poiketa Mennyt Aika nimisessä antiikkiliikkeessä. Liike on toiminut Tampereella jo parikymmentä vuotta ja sympaattinen vanhempi omisttajapariskunta neuvoo mielellään hankinnoissa. Silmäniloa löytyy pienistä tiloista vaikka kuinka! Ja mikäli ei varat riitä ihan design tuotteisiin, hyllyistä löytyy todella kauniita lasiastioita viime vuosisadan alusta, joita saa ihan sopu hintaan.

    VastaaPoista
  93. Pyynikin näkötornille munkkikahville ja Somerniemen kesätorille :)

    VastaaPoista
  94. Marikki3/30/2011

    Jyväskylästä suosittelen kirpputori Silinteriä, melkein aina löytyy jotain ihanaa.
    Ja täälläkin jo mainittu Naissaari kahviloineen Vaajakoskella on sykähdyttävä, omenapuun tai pihlajan kukkiessa suorastaan mieltä ylentävä.

    VastaaPoista
  95. Oulusta suosittelen täälläkin jo mainittua ravintola Puistolaa ihanassa vaaleanpunaisessa talossa (Pakkahuoneenkatu 15). Lounassalaatit siellä ovat ihania! Lisäksi suosittelen käymään lifestylekauppa Kaupassa (Hallituskatu 11) sekä Bravo-nimisessä lahjatavara/lifestylekaupassa (Isokatu 37). Molemmissa on ihania juttuja myynnissä.

    Kauppatorilla sijaitsevaa Oulun kauppahallia ei toki sovi unohtaa, eikä sitä näissä kommenteissakin jo useasti suositeltua Paljekirppistä (Paljetie 12), josta voi tehdä tavaran paljouden keskeltä kaikenlaisia löytöjä.

    VastaaPoista
  96. Oulussa mansikkapaikkani oli Hupisaarten kahvila. Ja ehdottomasti mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  97. Tampereella Ojakadulla sijaitsevat Vintage Garden ja Super Mukava ovat yhdistyneet kivaksi putiikiksi, jossa myydään sekä vintagea että suomalaista uutta muotoilua. Putiikista löytyy vaatteita, korja, hattuja, kenkiä ja muuta pientä tavaraa. Suosittelen! (Osoite: Ojakatu 1, Tampere)

    Ojakadulla sijaitsee myös Tampereen pienimmässä kivitalossa oleva Vohvelikahvila. Siitä kivenhetion päässä Tuomiokirkonkadulla on uudempi Kuparitalon Vohvelikahvila, joka on myöskin oikein mukava paikka. Näitäkin suosittelen! (Osoitteet: Ojakatu 2, Tampere; Tuomiokirkonkatu 34, Tampere)

    VastaaPoista
  98. Such great dish cloths.

    I recently found this place, so inventive!

    http://www.abrproduccion.com/eng/gumpp.shtml

    VastaaPoista
  99. wanha markki ylistarossa :)
    http://www.wanhamarkki.fi/

    VastaaPoista
  100. opiskelija3/31/2011

    Jyväskylän yliopiston päärakennus. En lakkaa ihmettelemästä ja ihastelemasta Aallon upeaa arkkitehtuuria!

    VastaaPoista
  101. I have always wanted to visit Finland, but have never been... yet.. its top of my list.

    I have been buying some really pretty things from "Fine Little Day"
    http://www.finelittleday.com/?page_id

    i love your blog, thank you!

    Amber

    VastaaPoista
  102. Pohjois-Savo, Siilinjärvi. Iloinen Viivi. Paljon Marimekkoa + sisustusta ja lahjatavaroita. Kuopiossa Daigadaigaduu.

    Kiitos blogista. Suosikkini!

    VastaaPoista
  103. Anonyymi3/31/2011

    Jyväskylästä kirppiksiä:
    suosittelen kesäisin viikonloppuna olevaa Sepänaukion kirpputoria.
    Seppälän kirpputorimarket on valtavan suuri, kiertämiseen menee paljon aikaa.
    Ekocenterit Hakkutiellä ja Kankitiellä ovat aarteenmetsästyspaikkoja.
    Raksakirppis Kankitiellä on kodin laittajalle löytöjen paikka.
    Lastenkampetta löytyy Vekaratorilta.
    Keljonkankaalle on kuulemani mukaan vanhaan Karjaportin rakennukseen aukeamassa uusi kirppis myös.

    Me tykätään Viherlandiasta. Iittala outlet vetää maagisesti sinne :) Ja papukaijat on pakko aina käydä katsomassa. Sekä ihastella kukkia.

    Ihana, ihana bloginne!

    terkuin, Roosa JKL:stä

    VastaaPoista
  104. Suosittelen vierailemaan Ouran saaristossa Merikarvialla. Karu, mutta kaunis, mieltä ylentävä paikka kesälämpimillä.

    Lisätietoa:
    http://www.merikarvianmatkailu.fi/matkailu/ouran_saaristo.htm

    VastaaPoista
  105. Anonyymi4/01/2011

    Ystäväni perheellä on ihana koti pellon laidassa. Siellä on ennen kaikkea aina pannu kuumana ystävälle ja avoimet ovet lapsille ja lapsenmielisille. Koti on sisustettu kekseliäillä itse tehdyillä ratkaisuilla, jännillä esineillä ja väreillä, ei suurella rahalla eikä hienostelulla. Puuhellalla porisee ruoka ja pönttöuunit lämmittävät pientä mutta niin viihtyisää kotia, jossa koen aina saavani lepopaikan tässä kiireisessä maailmassa!

    VastaaPoista
  106. Anonyymi4/01/2011

    Jyväskylässä Katriinan kauppa. Sieltä ei raaskisi poistua millään.

    Haluan myös mainita Hgin Käpylässä henkiin herätetyn vanhan lippakioskin, 1-raitsikan pääteapysäkkiä vastapäätä. Tällä hetkellä kioski/kahvila on suljettuna mutta eiköhän se taas kesää kohti aukene. Lämminhenkinen ja rento, juuri sellainen missä haluaa viettää murusen kesäpäivästään!

    -Onneliina-

    VastaaPoista
  107. Kierikki Naturehotel Yli-iissä. Upeaa arkkitehtuuria ja luonnonrauhaa.

    VastaaPoista
  108. Anonyymi4/02/2011

    Ylivieskan Puuhkalan museo ja siellä kahvikannu-kokoelma...sitten Kalajoen hiekkasärkät kesällä on ehdoton paikka :)))
    t. Tane

    VastaaPoista
  109. Anonyymi4/03/2011

    Mökkireitin varrella ihana kahvila,missä mahtavia kakkuja:
    http://www.karoliinankahvimylly.fi/

    Ylläksellä kiva sisustusliike
    http://www.grooppi.fi/index.php?241

    T: Intula

    VastaaPoista
  110. Anonyymi4/07/2011

    Caneli Café and shop Helsingissä Iso Roobertinkadulla on superfoodiin erikoistunut kahvila.

    Ruokapuoti Lumo Raumalla.

    VastaaPoista