100 000


Aivan mahtava määrä jo kävijöitä sivuillamme, vaikka blogi on ollut pystyssä vasta kaksi kuukautta. Eikö siis olisikin arvonnan paikka! Palkintona on Ric-tiskirätti sekä yllätyspalkinto Värivaihtoehtoja on monia. Voittaja saa valita ylläolevista väreistä. Osallistumaan pääset kun jätät puumerkkisi kommenttiboxiin pikku vinkin kera:) Tahtoisimmekin sinun nyt hiukan auttavan meitä kiireen keskellä ja kertovan juuri sinun suosikki road trip piipahdus paikkasi. Se voi olla hyvä kahvila, sisustusliike, majoituspaikka, kirpputori tai vaikka järvenranta! Erityisen kiinnostuneita olemme pienten paikkakuntien kivoista ja persoonallisista pikkuputiikeista. Listataan sitten kilpailun loputtua parhaat palat blogimme road trip osioon! Nyt kaikki osallistumaan, toivotaan että ensikesän mökkireissulla monella olisi monta uutta paikkaa tutustuttavana matkanvarrella! Kilpailu päättyy perjantaina 1.4.2011 klo 22. Onnea kisaan!

We have now over 100 000 cliks to our site! So it´s time for competition! Winner gets to choose  one of those four different Ric-dishclothes and one nice suprise! If you live in Finland we hope you could help us and tell your special road trip place! It can be anything. For example fleamarket, decoration store, cafe or  nice beach. Or if you have never been to Finland, please tell us your favourite decoration ect. shop in web! We make a list of best places to road trip section in our blog! Lottery ends in friday 1.4.2011 klock 22.00. Goog luck! 
  

110 kommenttia:

 1. Anonyymi3/26/2011

  Iso osa noista klikkauksista on lähtöisin minun hiirestäni, kun olen odottanut luvattua kuukauden koti-esittelyä! Blogi on ihana ja nuo kaksi jo esiteltyä kotia on sen tähän asti parasta antia. Inspiroivat ajatuksia niin, että sukat pyörivät jaloissa.

  Lisää koteja!!

  VastaaPoista
 2. Jesh, olen mukana!

  Vinkkini on Varsinais-Suomesta, Liedosta löytyvä vanhan tavaran liike, joka löytyy osoitteesta: Kievarintie 2. Sijaintina aivan Hämeentien vieressä, kun kulkee Turusta Hämeenlinnaan. Vaatteita, huonekaluja, tekstiilejä, astioita, ihan mitä vain. Aika edulliset hinnat ja kauniisti aseteltuina.

  {Muutama kuva paikasta: http://outoorava.blogspot.com/2010/03/ryhmassa-on-voimaa-myos-asettelussa.html}

  VastaaPoista
 3. tampereella ankaran shoppailukierroksen lopuksi on tietysti poikettava pyynikin näkötornilla munkkikahvilla!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi3/26/2011

  Kahvila Kaneli Kuopiossa!Vanhoilla huonekaluilla sisustettu kahvila, jossa jazz-musiikki ja vastaleivotun pullan tuoksu luovat viihtyisän ympäristön istuskeluun Kuopion torin laidalla. Olisinpa päässyt eilen..25.3 Kanelissa esiintyi Fado laulaja Anita De Coteau!

  Kahvila Kaneli
  Kauppakatu 22
  70100 Kuopio
  040 8358187

  -Hanna-

  VastaaPoista
 5. Anonyymi3/26/2011

  Kiitos mahtavasta blogista!
  Minun vinkkini löytyy Kuopiosta, osoitteesta Puijonkatu 12. Se on Daiga Daiga Duu -kauppa!

  Julia

  VastaaPoista
 6. Kesällä kannattaa poiketa Somerniemen kesätorilla. Siellä voi tehdä hienoja löytöjä, esim. vanhaa designlasia, Arabian astioita.

  http://www.somero.fi/tutustusomeroon/matkailijansomero/vakiintuneettapahtumat/somerniemenkesatori/

  VastaaPoista
 7. Hello! I'm french and I have never been to FInland, but I love Sweden and scandinavian design. Muuto, Marimekko and Ilmari Tapiovaara are my 3 best favorit finnish design. I love also this blog : http://jujubook.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Kesällä kannattaa poiketa Somerniemen kesätorilla. Siellä voi tehdä hienoja löytöjä, myynnissä on mm. vanhaa designlasia ja Arabian astioita.

  http://www.somero.fi/tutustusomeroon/matkailijansomero/vakiintuneettapahtumat/somerniemenkesatori/

  VastaaPoista
 9. Osallistun arvontaan! Trippitippini on suuri kirppari Parasilla, lossireitin varrella. En muista nimeä, mutta sijaitsee saaristoon päin mentäessä tien oikealla puolella ja näkyy hyvin. Paljon mielenkiintoista retrotavaraa, huonekaluja yms. Plussana tosi kiva myyjä!

  VastaaPoista
 10. i know it's a foreigner in finland cliché, but café regatta near toivo kuulan puisto in Helsinki is the cutest thing.

  what i specially like about it is this painting: http://www.flickr.com/photos/cloudpilot/3752608635/

  VastaaPoista
 11. Minä lähden leikkiin mukaan tällä vinkillä: Rovaniemi, ja erityisesti Kahvila Kauppayhtiö! Samoilta nurkilta löytyy kaksikin kivaa kirpputoria. (http://www.youtube.com/user/Kauppayhtio#p/a/u/1/OSb7kVYP01M)

  VastaaPoista
 12. Hei!!

  Täällä myös suuresti odotettu ja kehuttu koti-esittelyjä.Niitä useammin.
  Tulee mieleen liikkeistä vaikkapa Järvenpään osto-ja myyntiliike. Siellä monenikäistä ja näköistä tavaraa,huonekaluja...

  VastaaPoista
 13. Anonyymi3/26/2011

  Justiina osallistuu!

  Opiskelijatyttösenä olen kirppareiden kanta-asiakas ja kehotankin ihmisiä tutustumaan Oulun paljekirppikseen. Suuri ja tavaraa täynnänsä! :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi3/26/2011

  Ihanaihana blogi!
  Haluan harmaan :)

  T:Tii

  VastaaPoista
 15. Vinkki Nummi-Pusulasta:
  http://www.kasvihuoneilmio.fi/kauppa/

  Aivan timattista tavaraa kaikkeen tarpeeseen. Ja haluun.

  VastaaPoista
 16. Minäkin mukana! :) Vinkkinä sanon Oulun kauppatorilla olevat aittaputiikit! :)

  VastaaPoista
 17. pöllö3/26/2011

  Tampereella Vohvelikahvila Ojakadulla. Voi olla että aika kultaa muistot, mutta vuosia sitten asuessani Tampereella kävin ahkeraan ja nykyäänkin vohveleita kaipailen aatoksissani!

  VastaaPoista
 18. Olen vakilukija, aivan mahtava blogi teillä :)

  Vinkkaisin kaikkia pysähtymään Keski-Suomessa Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä ja desingpuodissa Wanha Paja. Puodissa on "pienten" tekijöiden tuotteita sekä Puttipajan myymälä (myös outlet-osasto)-

  Kannattaa piipahtaa, jos olet matkustamassa pääkaupunkiseudulta pohjoiseen tai itä-länsi-akselilla :)

  http://www.puttipaja.fi/fin/yhteystiedot/?id=54
  http://www.panda.fi/#/yritys/tehtaanmyymala/

  VastaaPoista
 19. Nettisivut puhukoon puolestaan! http://www.krookila.fi/component/option,com_virtuemart/Itemid,33/

  VastaaPoista
 20. Anonyymi3/26/2011

  osallistun arvontaan.vihree olis kiva.
  löytyy monia hyviä paikkoja missä kannattaa poiketa.
  kangasalalla marjamäen pajutila
  hämeenkyrössä antiikkikahvila pehtoori
  kankaanpäässä homeperry
  jämsässä witikkalan kartano
  tässä muutama esimerkki
  kaikille löytyy myös kotisivut
  -kikke-

  VastaaPoista
 21. Osallistun!

  Helsingissä vieraillessa suosittelen pysähtymään Cafe Regatassa, joka sijaitsee meren rannalla Töölössä. Ihana pieni punainen tupa, josta saa aina tuoretta pullaa sekä kahvia. Palvelu on ystävällistä, ja maksaa voi seuraavallakin kerralla mikäli mukana ei ole tarpeeksi käteistä :)

  VastaaPoista
 22. Mukana ollaan! tää oululainen opiskelija on joutunut kiertään kaikki ihanat kaupat kaukaa täällä päin Suomea ettei varmasti sorru mihinkään. Ihana kahvila oulussa on esimerkiksi bisketti rotuaarilla, kirppiksistä parhain on paljekirppis. Se on vain niin iso ja aina löytyy jotain :)

  -iitres

  VastaaPoista
 23. I visited Finland in 1997 while doing my design studies. We saw Turku, Helsinki and lots of design companies like fiskars, nokia, iittala,....

  And of course, I like to participate!

  VastaaPoista
 24. One of the places that inspires me the most is Artfactory Malakta in Maalahti. The café/second hand/art store is open during summer, and during winter (as well as summer)they arrange all kinds of events, from music like full moon dance, movie days to re-do and re-make evenings. Malakta is founded by Maja Granstubb and her husband Jukka Rajala-Granstubb and they are the most kind spirited and creative persons I know. More info: malakta.fi

  Sofie
  flj-secondhand.blogspot.com

  VastaaPoista
 25. En tiedä onko Kasvihuoneilmiö jo sellaista peruskauraa, että kaikki sen tietävät, mutta jos joku ei ole vielä tutustunut, niin suosittelen poikkeamaan! Kyseessä on siis eräänlainen sisustavaraliike, antiikkiliikkeen ja kirpparin välimaastossa, tosi jännää tavaraa. Sijaitsee vanhassa kasvihuoneessa Nummi-Pusulassa. Ja roadtripin kannalta on kätevää, että tänne pääsee vain pienellä poikkeamalla E18-tieltä Kahvila/ravintola löytyy myös. Ja tuo miljöö on todella hämmentävän viehättävä.

  VastaaPoista
 26. Osallistun arvontaan. Minusta poikkeamisen arvoinen paikka on Puijon torni. Siitä tykkää koko perhe, jos ei ole korkeanpaikan kammoa :D

  Kotiesittelyjä odottaessa.

  VastaaPoista
 27. Vinkki paikkani olisi kesällä http://www.fiskarsvillage.fi/

  Keltainen olisi minun valintani voittoni kunniaksi.. :)

  VastaaPoista
 28. Anonyymi3/26/2011

  hello! i discovered your blog a few months ago and i like it a lot. i live in russia and go to finland quite often as it is one of my favorite countries. for this competition, i would like to tell you about a great little place in finland's southernmost town of hanko called VILLA ORMAN. it's a cosy cafe with homemade cakes, a design shop, and an antique book shop in one. i absolutely love that place. it's in a traditional wooden building right by the baltic sea and is open all year round, even in the winter!

  aleksandr, moscow
  alexsizikov (at )yahoo.com

  VastaaPoista
 29. Minäkin suosittelen Oulun paljekirppistä! Tulee käytyä melkein viikottain siellä :)

  VastaaPoista
 30. Ihana arvonta!

  Suosittelen piipahtamaan Koiramäen pajutallissa Tuusulassa. Pullantuoksuinen myymälä ja ihania sisustus tuotteita ihanassa ympäristössä. http://www.koiramaenpajutalli.fi/index.html

  VastaaPoista
 31. Osallistutaan!

  Vinkkinä Mikkelissä Tertin kartano on minusta kivempi kuin lähellä sijaitseva Kenkävero. Tertin kartanossa on tosi hyvä lounaspöytä sekä kivat aittamyymälät.

  Kahvilavinkkinä Haminassa oleva Huovilan konditoria, josta saa ihanat leivonnaiset edullisesti ja jossa on tunnelmalliset istumapaikat kahvilan perällä.

  VastaaPoista
 32. Utön saarella on vaikka mitä kiinnostavaa :)

  VastaaPoista
 33. Hei, Hämeenlinnasta löytyy aivan ihana Lahja&Sisustus Onni, kävelykatu Reskalta, osoitteesta Raatihuoneenkatu 29.
  Aivan ihana arvonta on kyllä käynnissä ja ihka ekan ric rievun olen ostanut joskus juurikin Onnista :). Mielelläni mukana siis!

  VastaaPoista
 34. Mukana ollaan! Vierailuvinkkinä Raumalla sijaitseva Lumo-lähiruokakauppa sekä tietenkin ihanaakin ihanampi Busstop, jossa ihana Tuija palvelee asiakkaita aina iloisesti! Raumalla sekin helmi siis!

  VastaaPoista
 35. osallistutaan ja vinkataan äänekoskella sijaitsevasta antiikki & verhoiluliike idefixistä. idefix hoitaa verhoiluhommat, kunnostaa vanhoja kalusteita, myy antiikkiaarteita ja vähän uudempaakin sisustus- ja lahjatavaraa. ja ihan nelostien vieressä! :)

  VastaaPoista
 36. Anonyymi3/26/2011

  Mikkelin helmi on Tateljee, suurelta yleisöltä piilossa säilynyt, vanhan sekatavarakaupan jäämistöstä ja muusta kauniista tavarasta koottu putiikki. Kaupanteko on edelleen paperipussin rahinaa ja kassakoneen kilahtelua. Kannattaa varmistaa aukiolo etukäteen.

  Tateljee
  Tykkimiehenkatu 6, Mikkeli
  0505400947

  - Heli

  VastaaPoista
 37. Tässä tulee vinkkejä Hankoniemen retkelle. Hankoniementieltä kannattaa poiketa pienemmälle tielle Lappohjan suntaan. Kesällä kannattaa pysähtyä siihen mihin muutkin tienposkessa ja poiketa uimaan suomalaisittain melko pitkälle hiekkarannalle. Seuraava pysähdys on suotavaa suorittaa Högholmenin luontopolulla sen jälkeen kun on ensin kääntynyt Koverharin ruosteisen ruman tehtaan kohdalta kohti Tvärminneä. Tämän jälkeen ei tarvitse käydä enää kuin Neljän Tuulen Tuvassa kahvileivoksilla ennen varsinaista Hankoa. Kiteytettynä vinkkini on meri, koe se!

  VastaaPoista
 38. Turussa kahvila Bossaliina on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Suosittelen lämpimästi myös kulttuuripääkaupungin Kulma 2011 -kahvilaa Aurajoen rannassa.

  VastaaPoista
 39. I love Nudge a conceptual store opened recently in the center of the city: www.nudge.fi.

  And if we talk about coffee the best one in the city (at least for me) it's in Gran Delicato in Kalevankatu 34

  VastaaPoista
 40. Salossa kesäisin iltatori joka torstai-ilta. Kymmenittäin vanhan tavaran myyjiä.

  Samalla reissulla Kuiron pieni ruutulattiainen kahvila, jossa kääritään tuoreet leivät paperiin ja myydään ihania munkkeja aprikoosihillotäytteellä.

  VastaaPoista
 41. Nuuksio National Park is one of my favorites destination for a road trip, although getting out of the car is going to get you the most out of the experience naturally! Take a late Summer's night, pack some friends in the car and watch the fireflies dance! :)

  VastaaPoista
 42. I love your blog! I look forward to visiting Finland someday!

  In the meantime, my favorite websites for home goods are:

  Brook Farm General Store: http://www.brookfarmgeneralstore.com/categories/See-All/

  and neest: http://www.neest.fr/index.php?id_lang=1

  VastaaPoista
 43. Oulussa kannattaa ehdottomasti käydä Ravintola Puistolassa. Bistron burgeria ei voita mikään! Kellarissa olevat vessat ovat myös ehdottomasti näkemisen arvoiset.

  Kivoja juttuja on ollut, mutta kotiesittelyjä täälläkin odotellaan.

  Ja jos onni suosii, keltainen olisi minun värini :-)

  VastaaPoista
 44. Mukana!
  Ja paras rantakahvila (mikä mieleen tulee) ympäri vuoden on ihan täällä Espoossa, Haukilahdessa. Cafe Mellsten - käykää!

  VastaaPoista
 45. Anonyymi3/27/2011

  Mukana myös!
  Minäkin suosittelen lämpimästi Kuopiossa kahvila Kanelia.

  meria

  VastaaPoista
 46. Minun suosikkini on Kahvila Runo Tampereella. Se sijaitsee täälläkin mainutun Vohvelikahvilan naapurissa.

  VastaaPoista
 47. Helsingissä suosittelen käymään Kivinokassa, pyörällä paikan päälle, kahvilasta munkkikahvit. Kesällä ihan mahtava paikka.

  http://www.kivinokka.fi/

  VastaaPoista
 48. Anonyymi3/27/2011

  Rovaniemellä Varastotien kirppis on löytöjen aarreaitta.

  VastaaPoista
 49. Tampereella ehdottomasti Vohvelikahvila Ojakadulla ja Pyynikin näkötornin munkkikahveita ei mikään voita.

  VastaaPoista
 50. Wonderful!
  My favourite roadtrip would be to a huge water filled quarry somewhere in the woods outside of Vaasa. You have to park the car by the road and then walk on a small path before you get to it.
  It's a very beautiful place, also a bit scary.. :)

  VastaaPoista
 51. Osallistun ja suosittelen kovasti Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevaa Majurska kahvilaa.Olin siellä itse tetissä ja varsinkin makeat piirakat olivat aivan taivaallisen makuisia.
  www.majurska.com

  VastaaPoista
 52. Odotan oikeita koteja kieli pitkällä ja osallistuna sillä välin mielelläni arvontaan.

  Rautalammilla on Kenkäkauppa Valosuo, jossa sopivalla pärstäkertoimella ja suoraan kysymällä saa sovittaa takahuoneessa piiloteltuja kenkälaatikoissaan koskemattomina odottavia vanhoja kenkiä ja saappaita. Niitä ei saa itse valita, vaan kauppias itse tuo sovitettavaksi juuri SINULLE sopivimmat. Kenkiä ei ole hinnoiteltu, vaan kautta rantain tiedustellen hinnasta voi neuvotella ja saattaa olla, että ulos lähtiessäsi sinulla onkin yhden kenkäparin sijaan mukana kahdet saappaat ja kahdet kengät 60-70-luvuilta, niinkuin minulle kävi. Jännittävimpiä ostoskokemuksia eläissäni. Ei sovi henkselinpaukuttelijoille, sillä olen kuullut kauppiaan passittaneen leuhkan asiakkaan tyhjin käsin ulos :)

  VastaaPoista
 53. Hei, Omat vinkkini löytyvät Pirkanmaalta:
  Tampeella ehdottomasti Tammelantori aurinkoisena viikonloppu aamuna; tuoreita kalaruokia, mansikoita ja kahvia sekä pöydät täynnä kaikenlaista käsintehtyä ja kirpputori tavaraa.
  Kangasalla Vehoniemen automuseo mistä saa emännän leipomaa herkullista valkosuklaakakkua ja vieressä näkötorni josta näkee yhtä aikaa Roineen ja Längelmäveden. (ps. Ostin kirpputorilta vuoden 1952 British Airwaysin tuottaman maailman matkailu kirjan jossa Suomen kohdalle oli nähtäyyksistä lueteltu muutama Eteläinen kaupunki, Rovaniemi sekä Vehoniemi.)

  Jos saisin, niin haluaisin keltaisen piristyksen keittiööni :)

  VastaaPoista
 54. Anonyymi3/27/2011

  Joensuussa kannattaa suunnata Taitokortteliin. Pihapiirissä sepän paja, Valkoinen tila-sisustustavaraliike ja Taitoshop. Vanhan puutalon huoneissa pieniä puoteja, kahvila, divari jne. Ihana tunnelma!

  t. henhi

  VastaaPoista
 55. Lahdesta ehdottomasti kannattaa kurkistaa Aleksanterinkadun ja Karjalankadun risteyksestä alkavat putiikit! Vanhan Tavaran Puoti Onnen Päivät ja Aika vanha tien toisella puolella..Samaiselta kadulta löytyy myös mainio maustemesta http://www.maustemesta.fi herkkuineen ja Kellarikirppis yhden talon alakerrasta..

  VastaaPoista
 56. Kuumana kesäpäivänä ei mikään ole parempaa kuin pulahtaa Ylivieskan Kettukallion kristallinkirkkaisiin vesiin. :) Sieltä löytyy luonnon omia hyppytorneja aina kymmeneen metriin asti.

  VastaaPoista
 57. Anonyymi3/27/2011

  Haminassa kuuluu käydä tunnelmoimassa Kauppiaantalon museossa ja jatkaa sen jälkeen siinä vieressä rakennuspuodissa.

  t. RiikkaKP

  VastaaPoista
 58. Halvalla hyvää ja viihtyisästi. Suosittelen poikkeamaan McDonaldsin designkonsepti-ravintoloissa Helsingin Vallillassa ja Espoon Niittykummussa. i'm loving it!

  VastaaPoista
 59. HEI
  my favourite road trip was from Helsinki to the Arctic circle. we drove our Volkswagen T3 Transporter all the way to Kemijärvi... It was winter 2009, and it was around -15 C.
  Along the way we met many reindeer, and we stopped to enjoy the views. Being winter it was one of the most memorable road-trips ever!

  VastaaPoista
 60. i hope one day i will get to visit Finland!
  love your blog!

  VastaaPoista
 61. Anonyymi3/27/2011

  Ihana blogi jonka parasta antia inspiroivat kodit. Kesäkohteeksi hehkutan Rauman Lumoa ja Busstoppia kuten nim.Veera aiemmin ja sen lisäksi ehdottomasti visiittiä Rauman saaristossa Kylmäpihlajan majakalla www.kylmapihlaja.com, jonne kulkee kesäaikaan reittialus ja paikanpäällä voi yöpyä tai nauttia iki-ihanista ravintolan ja kahvilan lähi-/saaristolaisherkuista mahtavissa maisemissa.
  -Leena

  VastaaPoista
 62. Hip hei!

  Blogi on mukavan pirteä, tuore ja rento - kerrassaan mainio siis.

  Tampereella kannattaa poiketa Onkiniemessä sijaitsevassa kahvilassa:
  Bistro Pannu & Huone (Haarlankatu 1, 33230 TAMPERE).
  Samassa rakennuksessa on seinän takana ihanan tunnelmallinen Putiikki Rannalla http://www.putiikkirannalla.fi/)
  - kaksi kärpästä samalla iskulla siis.

  VastaaPoista
 63. LiisaA3/28/2011

  Suosittelen kirpputoria Turun Itäharjun Rautakadulla. Täältä löytää erityisesti hienoja vanhempia huonekaluja. Hinnat vaihtelevat, koska ihmiset hinnoittelevat ne itse. Mutta todellisia löytöjä olen tehnyt!

  Ja kahvila/ravintola/baari Bossalinaa Turun Maariankadulla suosittelen minäkin.

  VastaaPoista
 64. Ihastuttava blogi. Erityisesti kotiesittelyt ovat mieleeni.

  Vinkkaisin tutustumaan Oulun Asemakadulla sijaitsevaan Pikku-Liinuun. En ole itsekään paikkaan päässyt vielä verkkosivuja paremmin tutustumaan, kun asun eteläisessä Suomessa, mutta tuttavapiiri on kehunut paikkaa lämpimästi.

  VastaaPoista
 65. Anonyymi3/28/2011

  Farmorscafe Kemiössä
  www.farmorscafe.fi
  Suosittelen lämpimästi!
  Taija

  VastaaPoista
 66. Hämeenlinnan suunnalla ajaessa kannattaa poiketa Metsäkylässä! http://www.metsankylannavetta.fi/ Siinä lähellä on myös Aulangon mahtavat ulkoilumaastot ja historialliset nähtävyydet.

  Jos voittaisin, niin toivoisin kovasti tuota harmaansävyistä itselleni!

  VastaaPoista
 67. Moikka,

  Om tämä niin ihana blogi. Paljon uusia ihania ideoita sisustukseen. Kiitokset siitä. Rakastan vanhoja Arabian kuppeja ja niiden metsästykseen on auttanut Riihikosken Kolme Kolikkoa. Aivan mahtava vanhaintavarainkauppa =)

  Piimätie 57, 21870 Riihikoski

  ja mukana tietysti ihanassa blogiarvonnassa.

  Suvi

  VastaaPoista
 68. Blogin parasta antia on tähän anti ollut mielestäni nuo kodit, on niin mukava nähdä hienoja, viimeisen päälle laitettuja ja kuvattuja koteja! Kiitos niistä!

  Noista vinkeistä en nyt osaa sanoa mitään tähän hätään, kahviloita ja pikkuputiikkeja on niin paljon että ihan huimaa ja kaikki haluaisin tietysti kiertää! Kiva saada jonkinlainen lista lukijoiden suosikeista! Porvoo voisi olla sellainen paikka josta pieniä putiikkeja ja kahviloita löytyy ainakin pilvin pimein!!

  Keltaisen liinan ottaisin jos tuon arvonnan voittaisin!:), se jos joka piristäisi tätä kotia!

  VastaaPoista
 69. Jyväskylän Alvar Aalto-museo sijaitsee samaisen heppelin suunnittelemassa rakennuksessa keskustan tuntumassa. Lapsetkin tykkäs. Lisäksi alakerran putiikissa töissä ihan mahottoman mukava täti!

  VastaaPoista
 70. Anonyymi3/28/2011

  Jyväskylän Naissaari on kaunis paikka ainakin talvella - ja luultavasti vielä kauniimpi kesällä. Siellä kannattaa vierailla! Se on helposti nelostien varrella.

  -Nonna

  VastaaPoista
 71. Cafe Art Turun jokirannassa. Parasta kahvia ainakin Turussa... Ja samalla kannattaa käydä myös vieressä Turun kaupunginkirjastossa, kiinnostava julkinen tila designin ystäville!

  VastaaPoista
 72. Anonyymi3/28/2011

  Hei!

  Bloginne on aina päivän pelastus, kun jotain uutta on ilmestynyt :)

  Suosittelen käymään hienona kesäkaupunkina tunnetussa Savonlinnassa.
  Sinne on tulossa viiden nuoren naisen perustama Kesäkahvila Krumeluu joka avataan kesäkuun alussa ja on auki elokuun loppuun aamusta iltaan.
  Sijaitsee Puistokatu 5:ssä (vanha kivitalo). Kahvilan blogi on tulossa..

  Tarjolla on kulttuuria (AMK:n taidenäyttely, käsitöitä mm. miesten vanhoista kauluspaidoista tehtyjä lasten mekkoja ja matonkuteista koreja mattoja yms.), elävää musiikkia sekä tuoreita leivonnaisia suolaista ja makeaa.

  Kahvilassa ideana on kierrätys ja ekologinen ajattelu. Kirpputorin antimista kalustoa sekä muita yksityiskohtia.

  Vieressä on myös TaitoShop, Savonlinnan kävelysilta, satama/tori sekä vähän etäänpänä Olavinlinna.

  Myöskin Savonlinnasta n.30km Punkaharjulla lomakohteet Lusto, Retretti ja Valtionhotelli ovat hienoja nähtävyyksiä!

  T. Anniina

  VastaaPoista
 73. Tampereella on Tuomiokirkonkadulla lähinnä pukeutumiseen erikoistunut, ihana Forget-Me-Not.

  http://www.forgetmenot.fi/index.html

  VastaaPoista
 74. daiga daiga duu-putiikki kuopiossa!

  VastaaPoista
 75. Vinkki Hämeenlinnan suunnalta:

  Kahvila Leivintupa
  Ilamontie 5
  13900 Pekola
  -> täältä saa ihania suolaisia ja makeita pannukakkuja!

  Metsänkylän Navetta
  Metsänkyläntie 14
  13900 Pekola
  -> täällä on kiva pistäytyä vanhoja tavaroita haalimassa ja alpakoita ihastelemassa.

  VastaaPoista
 76. Anonyymi3/28/2011

  Mäkin liputan Kuopion Daiga Daiga Duu-liikettä!

  Haluaisin myös nähdä paaaaljon yksityisten henkilöiden koteja, koska ne ovat kaikkein mielenkiintoisimpia.

  - Ännä

  VastaaPoista
 77. Anonyymi3/28/2011

  Muiden kommentteja en lukenut, mutta Kokkolassa on aivan hurmaava Vohvelikahvila kesäisin museomiljöössä. Toinen kokemisen arvoinen paikka on SkönaClara nimeä kantava vaateliike, jonka hurmaavaa omistajaa ei voi koskaan liikaa kehua.

  Sofia

  VastaaPoista
 78. I wish I had been to Finland, but sadly no. My boyfriend is from Norway and we hope to see Finland on a visit sometime! In the meantime, here in the US, I get my Scandinavian fix from Huset-shop.com, I wish I could afford everything there!!

  Thank you so much for providing such a great blog and showing us all the beautiful homes! It's a great daily read!!

  VastaaPoista
 79. Koteja täälläkin odotetaan mielenkiinnolla!!!

  Taitaa Eepee olla aika heikoilla edustuksilla! ;) Pää lyö tyhjää mutta sanompa että Veneskoskella on huippu uimaranta, pohja/tai/lähdevesilampi jossa kirkas vesi, kalliot osin rajaamassa ja toimittaa hyppytornin virkaa, upea paikka! Toinen kesän ehdoton paikka on power park jo ihan sen viihtyisyyden takia, huvipuiston ympäristö on upeasti viimeistelty ja nähtävää riittää vaikka ei laitteisiin menisikään. Yksi minne aiomme suunnata tänä vuonna on Maailman Raitti Peräseinäjoella http://www.siirtolaismuseo.fi/

  VastaaPoista
 80. Ihana, inspiroiva blogi!! Vinkkinä Polte pajamyymälä Kajaanissa (Sammonkatu 7), jossa tarjolla kainuulaisten käsityöläisten (myös minun :)) tuotteita. Oma pieni blogiputiikkini osoitteessa http://kujeshop.blogspot.com, tervetuloa tutustumaan!

  VastaaPoista
 81. Anonyymi3/29/2011

  Suosittelen Lahden satama-aluetta. Miljööstä löytyvät mm. vanhassa asemarakennuksessa sijaitseva Karirannan kahvila herkullisine leivonnaisineen, pieni käsityökauppa, arkkitehtuuristaan tunnettu Sibeliustalo, Pro Puu - taidegalleria & myymälä sekä tietysti itse Vesijärvi laivoineen ja majakoineen.
  - Anna

  VastaaPoista
 82. Joensuun Taitokortteli kannattaa lisätä roadtrip-kohteiden listalle. Harvassa paikassa saa yhdellä käynnillä nautiskella taiteesta, käsityöstä, pikkuputiikeista ja herkkupullasta! www.taitokortteli.fi

  - Outi

  VastaaPoista
 83. Anonyymi3/29/2011

  Kokkolan suntinsuun leirintäalue,kivasti nurmialuetta,hiekkarantaa ja leikkipaikka lapsille!myös laivalla pääsee retkelle hienolle tankar-saarelle.Kesän asuntomessut kyllä siellä joten voi olla tukossa kesällä:)

  Vattajan rantahietikot lohtajalla,luonnontilassa hiekkarantaa monia kilometrejä...
  -J

  VastaaPoista
 84. Kiitos tästä ihanasta blogista! Sastamalan Sammaljoelta löytyy Woodplanet -niminen yritys, ja yrittäjän verstas itsessään on jo melkoinen nähtävyys. Tuotteina mm. puisia buutseja!

  VastaaPoista
 85. Taipalsaaren Röytyn pihapiirissä on paljon nähtävää, kahvila ravintola ja muutama pikku puoti.

  VastaaPoista
 86. Omaa täytyy mainostaa ;) Elikkäs konkreettista puotia ei just nyt ole, oli reilun vuoden Munkkisaaressa Helsingissä, mutta tällähetkellä puotimme sähköisessä muodossa osoitteessa www.urbananimal.fi . Sieltä löytyy vintagea, nuorten suunnittelijoiden tekeleitä, lapsille ja aikuisille.
  Toinen käymisen arvoinen paikka Helsingissä on Grape Station Hämeenkadulla, Kalliossa :)

  VastaaPoista
 87. Tätä blogia toki seurailen kovasti :) Ihana piristys, ja aivan ihania kuvia :) Mirjan blogin kautta tänne eksyin :)

  Vinkkini ihanasta paikasta on Lumijoella, Varjakan satamassa sijaitseva kahvila, joka on tehty Hailuoto nimisen laivan ruumaan. Kaunis paikka, kaunistakin kauniimmalla paikalla, uintimahdollisuus, kota, leikkipuisto, satama ja kalahalli. Suosittelen tutustumaan :)

  VastaaPoista
 88. meinasin masentua. monta vinkkiä tuli eka mieleen ennen kuin tajusin että kaikkihan on lopettanu. :( pienillä paikkakunnilla ei pysy hengissä helposti, varsinkaan pohjoisessa.
  Oulussa suosittelen käymään yliopiston arkkitehtiosaston tiloissa, pieni pihapiiri sisältää uskomattoman monta eri vuosikymmentä. Oulusta suosittelen tietty myös Kauppaa, Kofeiinikomppaniaa ja NonBoutiquea. Huonekaluistani 75 % on Sinisestä Pysäkistä.

  VastaaPoista
 89. Heps, mäkin oon mukana arvonnassa. RTF on ihana, värikäs ja piristävä blogi! Tuote-esittelyt on kivoja, mut koteja odotan eniten.
  Espoossa kannattaa poiketa Akseli-kirpputorille sekä lähellä sijaitsevaan Lafkan-lastenvaate/tarvikekirpparille (Kauniaisissa).

  VastaaPoista
 90. Mukana ollaan!

  RTF on ihana, raikas ja värikäs blogipiristys. Tykkään tuote-kuvauksista mut kotivierailuja odotan eniten.

  Espoossa kannattaa käydä Akseli -kirppiksellä ja Kauniaisten puolella Lafkan -lastenvaate/tarvikekirpparilla.

  VastaaPoista
 91. Mukana arvonnassa ollaan. Keltainen rätti on ihanan raikas. Pohjoisessa Palosaaren Päivikin ravintolat ovat persoonallisesti sisustettuja.

  VastaaPoista
 92. Anonyymi3/30/2011

  Tampereella käydessä kannattaa poiketa Mennyt Aika nimisessä antiikkiliikkeessä. Liike on toiminut Tampereella jo parikymmentä vuotta ja sympaattinen vanhempi omisttajapariskunta neuvoo mielellään hankinnoissa. Silmäniloa löytyy pienistä tiloista vaikka kuinka! Ja mikäli ei varat riitä ihan design tuotteisiin, hyllyistä löytyy todella kauniita lasiastioita viime vuosisadan alusta, joita saa ihan sopu hintaan.

  VastaaPoista
 93. Pyynikin näkötornille munkkikahville ja Somerniemen kesätorille :)

  VastaaPoista
 94. Marikki3/30/2011

  Jyväskylästä suosittelen kirpputori Silinteriä, melkein aina löytyy jotain ihanaa.
  Ja täälläkin jo mainittu Naissaari kahviloineen Vaajakoskella on sykähdyttävä, omenapuun tai pihlajan kukkiessa suorastaan mieltä ylentävä.

  VastaaPoista
 95. Oulusta suosittelen täälläkin jo mainittua ravintola Puistolaa ihanassa vaaleanpunaisessa talossa (Pakkahuoneenkatu 15). Lounassalaatit siellä ovat ihania! Lisäksi suosittelen käymään lifestylekauppa Kaupassa (Hallituskatu 11) sekä Bravo-nimisessä lahjatavara/lifestylekaupassa (Isokatu 37). Molemmissa on ihania juttuja myynnissä.

  Kauppatorilla sijaitsevaa Oulun kauppahallia ei toki sovi unohtaa, eikä sitä näissä kommenteissakin jo useasti suositeltua Paljekirppistä (Paljetie 12), josta voi tehdä tavaran paljouden keskeltä kaikenlaisia löytöjä.

  VastaaPoista
 96. Oulussa mansikkapaikkani oli Hupisaarten kahvila. Ja ehdottomasti mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 97. Tampereella Ojakadulla sijaitsevat Vintage Garden ja Super Mukava ovat yhdistyneet kivaksi putiikiksi, jossa myydään sekä vintagea että suomalaista uutta muotoilua. Putiikista löytyy vaatteita, korja, hattuja, kenkiä ja muuta pientä tavaraa. Suosittelen! (Osoite: Ojakatu 1, Tampere)

  Ojakadulla sijaitsee myös Tampereen pienimmässä kivitalossa oleva Vohvelikahvila. Siitä kivenhetion päässä Tuomiokirkonkadulla on uudempi Kuparitalon Vohvelikahvila, joka on myöskin oikein mukava paikka. Näitäkin suosittelen! (Osoitteet: Ojakatu 2, Tampere; Tuomiokirkonkatu 34, Tampere)

  VastaaPoista
 98. Such great dish cloths.

  I recently found this place, so inventive!

  http://www.abrproduccion.com/eng/gumpp.shtml

  VastaaPoista
 99. wanha markki ylistarossa :)
  http://www.wanhamarkki.fi/

  VastaaPoista
 100. opiskelija3/31/2011

  Jyväskylän yliopiston päärakennus. En lakkaa ihmettelemästä ja ihastelemasta Aallon upeaa arkkitehtuuria!

  VastaaPoista
 101. I have always wanted to visit Finland, but have never been... yet.. its top of my list.

  I have been buying some really pretty things from "Fine Little Day"
  http://www.finelittleday.com/?page_id

  i love your blog, thank you!

  Amber

  VastaaPoista
 102. Pohjois-Savo, Siilinjärvi. Iloinen Viivi. Paljon Marimekkoa + sisustusta ja lahjatavaroita. Kuopiossa Daigadaigaduu.

  Kiitos blogista. Suosikkini!

  VastaaPoista
 103. Anonyymi3/31/2011

  Jyväskylästä kirppiksiä:
  suosittelen kesäisin viikonloppuna olevaa Sepänaukion kirpputoria.
  Seppälän kirpputorimarket on valtavan suuri, kiertämiseen menee paljon aikaa.
  Ekocenterit Hakkutiellä ja Kankitiellä ovat aarteenmetsästyspaikkoja.
  Raksakirppis Kankitiellä on kodin laittajalle löytöjen paikka.
  Lastenkampetta löytyy Vekaratorilta.
  Keljonkankaalle on kuulemani mukaan vanhaan Karjaportin rakennukseen aukeamassa uusi kirppis myös.

  Me tykätään Viherlandiasta. Iittala outlet vetää maagisesti sinne :) Ja papukaijat on pakko aina käydä katsomassa. Sekä ihastella kukkia.

  Ihana, ihana bloginne!

  terkuin, Roosa JKL:stä

  VastaaPoista
 104. Suosittelen vierailemaan Ouran saaristossa Merikarvialla. Karu, mutta kaunis, mieltä ylentävä paikka kesälämpimillä.

  Lisätietoa:
  http://www.merikarvianmatkailu.fi/matkailu/ouran_saaristo.htm

  VastaaPoista
 105. Anonyymi4/01/2011

  Ystäväni perheellä on ihana koti pellon laidassa. Siellä on ennen kaikkea aina pannu kuumana ystävälle ja avoimet ovet lapsille ja lapsenmielisille. Koti on sisustettu kekseliäillä itse tehdyillä ratkaisuilla, jännillä esineillä ja väreillä, ei suurella rahalla eikä hienostelulla. Puuhellalla porisee ruoka ja pönttöuunit lämmittävät pientä mutta niin viihtyisää kotia, jossa koen aina saavani lepopaikan tässä kiireisessä maailmassa!

  VastaaPoista
 106. Anonyymi4/01/2011

  Jyväskylässä Katriinan kauppa. Sieltä ei raaskisi poistua millään.

  Haluan myös mainita Hgin Käpylässä henkiin herätetyn vanhan lippakioskin, 1-raitsikan pääteapysäkkiä vastapäätä. Tällä hetkellä kioski/kahvila on suljettuna mutta eiköhän se taas kesää kohti aukene. Lämminhenkinen ja rento, juuri sellainen missä haluaa viettää murusen kesäpäivästään!

  -Onneliina-

  VastaaPoista
 107. Kierikki Naturehotel Yli-iissä. Upeaa arkkitehtuuria ja luonnonrauhaa.

  VastaaPoista
 108. Anonyymi4/02/2011

  Ylivieskan Puuhkalan museo ja siellä kahvikannu-kokoelma...sitten Kalajoen hiekkasärkät kesällä on ehdoton paikka :)))
  t. Tane

  VastaaPoista
 109. Anonyymi4/03/2011

  Mökkireitin varrella ihana kahvila,missä mahtavia kakkuja:
  http://www.karoliinankahvimylly.fi/

  Ylläksellä kiva sisustusliike
  http://www.grooppi.fi/index.php?241

  T: Intula

  VastaaPoista
 110. Anonyymi4/07/2011

  Caneli Café and shop Helsingissä Iso Roobertinkadulla on superfoodiin erikoistunut kahvila.

  Ruokapuoti Lumo Raumalla.

  VastaaPoista