Nahka Design by T.P.

"Marraskuu alkaa yleensä pelottaa jo tässä vaiheessa vuotta, mutta tämä syksy vaikuttaa niin kiinnostavalta, että eiköhän siitäkin selvitä. Olen 45-vuotias nainen, äiti ja suunnittelija – tällä hetkellä kaikkea sitä aika tasapainoisessa suhteessa. Siitä tulee mahtava tunne – fiilis on kuin opiskeluaikana, ilman pariutumisen ja lisääntymisen tuomaa hässäkkää. Alan vaihto ei ole koskaan käynyt mielessä, joten olen varmaankin oikealla alalla. ONNI-tuote on ehdottomasti minun näköiseni ja kokoiseni. Teen niitä täysin omaehtoisesti. Suurena inspiraation lähteenä on myös poikani Mosse, joka on koko ajan kova väsäämään jos jotakin. Asiakkaalle välittyy myös todellinen kuva tyylistä ja ajattelusta, kun hän käy paikassa, missä kaikki tapahtuu. Yksityisyys on mielentila. Olo on mahtava, kun ajaa peltojen halki tasaisessa maisemassa, missä on enemmän taivasta kuin maata." (Haastattelu 12.8.2011)

Tapasin sinut taas. Sinä puhuttelet olemuksellasi minua. Miten kummia sattumia kohtaamisemme ovatkaan. Sattumukset on parhaita. Niistä itää aina siemen niin syvälle. Kumpa reilun kymmenen vuoden päästä, voisin tuntea jotain samaa seesteisyyttä, kuin mitä haastattelustasi luin. Se oli niin läheinen; tuntui kuin olisin jutellut taas kanssasi. Kerrontasi kuvaa hyvin sitä aidointa sinua, joka on ja pysyy. 


"Usually this time of year I start worrying about November (the dark winter coming), but this fall will be so interesting that I guess I will survive. I am a 45-year-old woman, a mother and a designer - balancing all this quite well right now. It gives me a great feelling – kind of like when I was a student, but without those pressures of finding a stable relationship and having children like back in those years. I have never considered changing the field of work that I am in, so this must be the right thing for me. ONNI products have definitely been crafted to look and feel like me. I make them completely on my own initiative. One major source of inspiration is my son Mosse, who is constantly crafting things. I also think that the customers get a realistic image of the designer's style and thought process, when they visit the workshop where products come togetherPrivacy is a state of mind, I think. It is an amazing feeling when you drive through the fields through a landscape where the sky is bigger than the land." (Interview on August 12,2011)


I met you again. Your presence makes an impression on me. It is a strange coincidence, the way we often run into each other. Coincidences are the best. They sew the best and deepest seeds for things to come. I wish that in ten years I could feel at least partly as settled and serene as you seemed, when I read about you in the interview. The text felt so intimate, it felt like I was talking to you again. The things that you say describe your essence so well, the real you that will not change.


Translation: Merja Barry
Photos: From the Onni.eu and from the finnish design shop

 

3 kommenttia:

 1. Hitsin tyylikästä!
  En muista eksyneeni tänne ennen, mutta onneksi sentään viimeistään nyt.

  VastaaPoista
 2. Eipäs, miten mä nyt näin sekosin:)
  Jotenkin näytti hetken niin erilaiselta...uudet vivahteet kai.

  Pitää käydä siis useammin:)
  Anteeksi kaikki tämä sähläykseni, neljä yötä nukkumatta....

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9/07/2011

  Ihan toi mekko,koottu nuin kaunnisti "nippuun" Ihan fiilis,tunnelma joka ei jätä kylmäksi

  VastaaPoista