VIMMA
Sinulla on näky. Sinulla on unelma. Olet rohkea, etkä tyydy keskinkertaiseen. Sinulla on rakkaus. Elämä arjessa. Sinulla on VIMMA luoda, ja luoda aina vaan.
Olet sitkeä, taistelet. Etkä päästä itseäsi helpolla. Se nappi tai vetskari, jonka ympärille vaate syntyy, on ehkä löytynyt kiven tai kolon takaa. Mutta ei se haittaa. Koska se on sen arvoinen. Inspiksesi lähde. Sinä olet me, vaikka työsi onkin yksinäistä, se on silti täyttä elämää. Se on me, kun työhuoneessasi ei ole ovea. Kodissasi on pieniä ja isoja jalkapareja. Aivan yhtä tärkeää kuin on nähdä se mekko, on myös nähdä se leikki, jonka se lapsessa synnyttää. Sinulla on oma tapasi olla. Et yritä miellyttää, vaan teet juuri sitä, mikä hyvältä tuntuu. Mieluummin jaat muille, kuin otat itsellesi. Kuljet edellä, mutta silti rinnalla. Olet jääräpäinen silloin, kuin pitää. Etkä anna periksi siitä, millä on oikeasti sinulle väliä.
Tämä hetki on hieno. Olen niin ylpeä sinusta. Sinulla on iso paikka sydämessäni. Pysy lujana, pysy hellänä! 10 vuotta sitten tutustuin sinuun, vuosi sitten aloitit Marimekolla. Ja nyt vihdoin on se päivä, kun saan huutaa sen kaikille! You have a vision, a dream. You are bold, you are not happy with the mainstream. You have love, and you love everyday life. You have a fever for creation that will not die.
You are persistent, a fighter. You keep on driving yourself. It may have taken you a long time to find that button or zipper that starts the creative process for your garment. But you don't mind, because it's all worth it. It's the source of your inspiration. You are us, even though your work is lonely, it is still full of life. There is no door in your studio. Through that opening, you can see the big and small pairs of feet running around your home. You love seeing that dress ready, but equally important to you is to see the play that it inspires in the child. You have your own way of doing things. You do not try to please, but do exactly the things that make you feel good. You would rather share than take. You lead the path, but still walk abreast. You can be stubborn when you need to, and will not compromise with things that are truly important.
This moment is so beautiful. I am so proud of you. Stay strong, stay soft! Ten years ago I met you, one year ago you started working at Marimekko. And now, finally, is the day when I can shout it out to everyone!

Inquiries: Marjut Rahkola (marahkola@gmail.com)
Photos: Helena Vartiainen
Translation: Merja Barry
8 kommenttia:

 1. Anonyymi8/16/2011

  wau, marimekolle vaatteita suunnittelemaan vai mitä?
  mahtavaa syntynyt.

  VastaaPoista
 2. ♡♡♡♡ beautiful and touching words you wrote about your friend, must be a special friendship you share. love the design, all of them, especially the black fringe dress, I can even see myself wearing it! Gorgeous. Can't wait to see more of Marjut's design!

  VastaaPoista
 3. Ihana Marjut! <3 Terkkuja peikko-Millalta!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi8/16/2011

  Marjut,
  hienoa edelleen,
  iloa,
  onnea

  Petra

  VastaaPoista
 5. Mieletöntä. Hienoa. Onnea.

  VastaaPoista
 6. Inspiroiduin kuvista ja tekstistä! Hienoa!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi8/18/2011

  Mitäs nämä uudistusten tuulet tarkoittavat???

  VastaaPoista
 8. Ihana teksti. Jäin vain miettimään kuka on suunnittelija?

  VastaaPoista